sport- rode biet


PUUR NATUUR

KuurnePajottenlander

biologisch

rode bietensap

2.45 €/ 750 ml

Rode bieten sap

Bevatten aanzienlijk veel antioxidanten en kankerbestrijdende stoffen die bovendien het immuunstelsel stimuleren. In de bieten zit ook een goede hoeveelheid mangaan. Dit nog niet zo bekende mineraal zorgt voor een optimale metabolisering van stoffen die nodig zijn voor de verwerking van vitamine C, biotine en B1. ...

Het helpt de vorming van schildklier hormoon, de vertering van voedsel en de werking van het zenuwstelsel.

Rode bieten kan men ook in sapvorm (in fles=2.45 €) kopen in de winkel.

Wie een groter uithoudingsvermogen ambieert,kan  best een tijdlang het sap van rode bieten drinkt.

Zij, die een week lang dagelijks een halve liter bietensap hadden gedronken, bleken een groter uithoudingsvermogen te hebben omdat ze minder zuurstof hadden verbruikt. Deze personen hielden het tot 16 % langer vol.


Echt indrukwekkend is dit misschien niet. 16% vertaald, betekent, dat als iemand een uur lang jogt en dan uitgeput is, hij dan een extra 10 minuten erbij kan nemen - of, hij kan dezelfde afstand afleggen, maar dan iets vlugger.


"Iedereen kan fitter worden door training maar de hoeveelheid zuurstof die een mens inneemt blijft dezelfde. Hoe je dus met die zuurstof omgaat is dus belangrijk.Het sap van de rode biet dat ervoor kan zorgen dat er minder zuurstof wordt verbruikt."


Hoe kan dat? Bietensap verdubbelt de hoeveelheid nitraten in het bloed. De spieren worden zo aangemaand om efficiënter om te gaan met hun 'brandstof'. Nitraten worden natuurlijk ook gevonden in groenten met een groen blad, zoals salade en spinazie, maar in het sap van de rode biet zijn nitraten in een sterkere concentratie aanwezig.


Wel heeft het ook een eigenaardige nawerking, gekend onder de naam 'beeturia', namelijk: jouw urine kan een roze tot purperachtige kleur verkrijgen, evenals jouw stoelgang, veroorzaakt door het pigment betacyanine.

Sportsupplementen

Creatine : ALTISA

voor en na oefening : 4x3 tabletten

Het creatine-gehalte in je spieren bepaalt de duur dat een spier maximaal belast kan worden. Door het gebruik van Creatine beschikken je spieren over meer ATP (adenosine trifosfaat), oftewel over meer energie. Hierdoor wordt de verzuring van je spieren uitgesteld en kan je dus langer en zwaarder trainen. Creatine kan spierkracht opbouwen en de spieropbouw versnellen.

Bioflamazyme : ALTISA

1- 2 tabl 1/2 u-1 uur voor de hoofdmaaltijd

kuur : 3x2 tabletten per dag

- tegen terugkerende ontstekingen

- tegen  Spierontstekingen en veel sportblessures

- enzymen zorgen voor een beter herstel

- enzymen verminderen  blijvende letsels.

- verminderen aanleg tot bloedingen

-   zorgen voor een betere doorbloeding van de bloedvaten en kunnen zelfs bloedstolsels oplossen

- voorkomen zwellingen en oedeemwei proteïnen : MANNAVITAL