vleesvervangers


PUUR NATUUR

KuurneVleesvervangende producten bestaan uit een unieke, gepatenteerde mix van tarwe- en/of soja eiwitten. Daarnaast zijn er  een aantal producten op basis van groenten. De producten op groentebasis bestaan - zoals de naam al doet vermoeden - uit groenten gemengd met kruiden. Een aantal groenteproducten bevatten ook kaas. Alle producten zijn 100% vegetarisch.Onze producten zijn snel en gemakkelijk klaar te maken. Aangezien ze al voorgebakken zijn, hoeven ze alleen even in de oven of koekenpan.


Krijg ik voldoende vitamines binnen als ik vlees vervang door een vleesvervanger?

Vlees bevat essentiële nutriënten als vitamine B12 en ijzer. Als je weinig vlees eet dan kan het zijn dat je te weinig van deze stoffen binnenkrijgt. Deze stoffen worden aan vleesvervangers daarom vaak toegevoegd. Maar zelfs als je vlees een enkele keer vervangt door een vleesvervanger zonder deze stoffen, dan krijg je geen tekort aan vitamine B12 en ijzer.

Seitan

Het Japanse ‘seitan’ betekent ‘vervaardigd van eiwitten’.

Seitan wordt op een traditionele wijze vervaardigd. 100% volwaardige plantaardige eiwitten van spelt of tarwe.

Seitan bevat meer eiwitten en beduidend minder kcal uit vet als vlees, vis of tofu.

Seitan is daarenboven bron van vezels voor een vlotte darmtransit en heeft een heerlijke zachte beet.


Kies seitan voor je gezondheid en lagere CO² afdruk.

Maak kennis met  Seitan, vers in het koelvak.


Afvallen of vermageren met seitan

Seitan en afvallen of vermageren kan vanzelf. Seitan bevat slechts 94 à 120kcal per 100g. Dat is beduidend minder dan rijst, brood, spaghetti, ontbijtgranen. Afvallen met seitan kan, omdat het minder kcal bevat dan vlees en vis. Maar ook omdat seitan nauwelijks koolhydraten en nauwelijks vetten bevat. De bio seitan van Bertyn bevat bovendien vezels. Vermageren door vlees en vis te vervangen door seitan is een goede keuze. Algemeen aanvaard wordt, dat afvallen of vermageren gemakkelijker gaat wanneer je voeding weinig koolhydraten of suikers bevat. Want eiwitten hebben geen invloed op je suikerspiegel en zorgen dus niet voor dips of hongeraanvallen tussen 2 maaltijden door. Al wie wil vermageren of afvallen moet op zijn calorieën letten en zorgen dat hij of zij voldoende beweging in zijn of haar programma inlast. Bewegen en minder calorieën zijn dé sleutelwoorden voor afvallen of vermageren. Het gezond lichaam heeft minstens een half uur beweging nodig per dag... dat mag zachte beweging zijn. Optimaal voor een goede conditie is minstens 1 à 2 uur beweging per dag


Vegetarische burgers van de paddestoel 

- spinazieburger

- groentenburger

- kaasburger

- broccoliburger (op bestelling)

- champignonburger (op bestelling)
www.natuurvoeding-paddestoel.beVegetarische burgers van "La vie est belle"

                                  op bestelling

- gierst- sesamburger

- souka

- kaaskoek

- hazelnootburger

- Tofu driehoek

........ 

www.lavieestbelle.be


Vegetarische burgers  van Maya


Vegetarische burgers  van Soto

Vegetarisch Broodbeleg

abinda broodbeleg

* champignonsalade

* groentenpaté

* seitanpaté

* kruidenpaté