lever en gal


PUUR NATUUR

Kuurne

Verstoorde galfunctie

| Spijsvertering |

We hebben allemaal wel eens last van onze spijsvertering. Iedereen weet uit eigen ervaring wat het is om misselijk te zijn, een opgeblazen gevoel te hebben. Ook zure oprispingen zijn bij vele mensen bekend. Gelukkig zijn de meeste van deze klachten van korte duur maar daarom niet minder vervelend.

Overdadige maaltijden met bijhorende pralines, aperitiefhapjes en borrels bezorgen maag en darmen vaak overuren. Eén van de voedingsstoffen die moeten verteerd worden zijn vetten. Hiervoor doet het lichaam een beroep op galsappen. Is de galfunctie verstoord dan verloopt de vertering van vetten niet zoals het moet.

Dat de gal flink ontregeld kan raken als gevolg van vetrijke maaltijden is niet te verwonderen. Ze is immers afgesteld op een evenwichtige voeding op vaste tijdstippen en ze heeft zo haar eigen manier om ons duidelijk te maken wanneer het haar allemaal wat te veel wordt. Buikpijn, diarree, zure oprispingen, winderigheid,… zijn spijsverteringsongemakken die heel vervelend kunnen zijn.

Een goede galwerking is dus nodig.

Aangepaste voedingsgewoonten kunnen spijsverteringsongemakken tot een minimum beperken. Soms is een extra steuntje uit de natuur welkom.

Tot de gal- en lever ondersteunende planten behoren artisjok, paardenbloem en mariadistelartisjok – paardenbloem  : 10,10 €/ 36 tabletten


mariadistel : 10.95 €/ 30 tabletten