cholesterol


PUUR NATUUR

Kuurne


Rode Rijst  Platinum met Q10

60 capsules = 19.95 €

Draagt op natuurlijke én veilige manier bij tot het behoud van een normale cholesterolspiegel

Dagelijks horen we dat ons cholesterolpeil niet te hoog mag oplopen.

Hoewel we in de eerste plaats meer moeten bewegen en gezonder eten, worden velen al te snel “veroordeeld” tot het nemen van chemische

middelen, met soms vervelende nevenwerkingen als gevolg.


Met RED YEAST RICE PLATINUM + COENZYME Q10 van Mannavital bestaat gelukkig eennatuurlijk en vooral veilig alternatief voor een goed

cholesterolgehalte.


GEFERMENTEERDE RODE RIJST

Al eeuwen bestaat met gefermenteerde rode rijst of “red yeast rice” een traditioneel voedingsmiddel in Azië, dat werd ingezet om de doorstroming te ondersteunen.

Van zodra men in de moderne tijden cholesterol begon te meten, merkte men ook een positief effect op de cholesterolspiegel bij inname van gefermenteerde rode rijst.


WEL NATUURLIJK ÉN VEILIG

Sommige bronnen menen te mogen stellen dat gefermenteerde rode rijst niet veilig is. Dat is pertinent onwaar!


Het zeer strenge Europese Voedselagentschap EFSA heeft gefermenteerde rode rijst grondig geëvalueerd en dit voedingssupplement als veilig bevonden.

Het mag bovendien ook de claim van cholesterolbeheersing dragen als per 10 mg monacoline K wordt aangevoerd.Knoflook werkt even goed als bloeddrukverlagende medicijnen

 

Een chronische hoge bloeddruk (hypertensie) is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, hartaanval, beroerte en nierziekten. Het ontstaan en de ontwikkeling van een hoge bloeddruk is een complex samenspel van verschillende factoren en kan daarom heel moeilijk behandeld worden met medicijnen, die slechts één aspect van het ontstaansmechanisme beïnvloeden.

 

Knoflook is een natuurlijke bloeddrukverlager met een brede werking, die verschillende factoren van de bloeddruk beïnvloedt. Het remt oxidatieve stress en ontsteking, verbetert de vaatwandfunctie, verhoogt de beschikbaarheid van stikstofmonoxide (NO), remt de activiteit van het angiotensine converterend enzym (ACE), remt de proliferatie (woekering) van de gladde spiercellen in de vaatwand, verlaagt cholesterol en LDL en vermindert bloedplaatjesklontering (Shouk R, 2014; Ried K, 2014).

 

Het bloeddrukverlagende effect van knoflook bij hypertensie is in verschillende klinische studies aangetoond (Ried K, 2013; Ried K, 2016; Ashraf R, 2013; Xiong XJ, 2015; Wang HP, 2015).

Knoflook werkt even goed als – of zelfs beter dan – de gangbare bloeddrukverlagende medicijnen en kan zelfs de bloeddruk verlagen bij mensen bij wie bloeddrukverlagers niet (voldoende) werken (Ried K, 2010).

 

Eigenlijk kan knoflook niet vergeleken worden met bloeddrukverlagende medicijnen, omdat het een veel bredere werking heeft en niet alleen een hoge bloeddruk verlaagt, maar ook alle andere cardiovasculaire parameters verbetert. Het verlaagt cholesterol, remt oxidatie van LDL, heeft een natuurlijk antistollingseffect, remt ontsteking, verlaagt de bloedsuikerspiegel en remt de progressie van atherosclerose. En dat zijn alleen nog maar de cardiovasculaire effecten…


KYOLIC Aged Garlic Extract® voor cardiovasculaire preventie, immuniteit,

leverdetoxificatie, celbescherming, vitaliteit:


 

KYOLIC PLATINUM: (19.95 €/60 caps)


1 gram Aged Garlic Extract® per vegetarische tablet, zeer goede therapeutische dosis

Bijdrage tot de preventie van hart- en vaatziekten door inwerking op multipele risicofactoren:

BELANGRIJKSTE EFFECTEN IN KLINISCHE STUDIES

(%)

Total Cholesterolgehalte ↓ 6 – 31 %

LDL-Cholesterol ↓5 – 12 %

Oxycholesterol aanmaak↓50 %

Bloeddruk (Systolische -)↓6 – 8 % of gem. 12 mm Hg

Triglyceriden↓10 – 19 %

Bloedplaatjesaggregatie↓10 – 25 %

Bloedplaatjesadhesie ↓34 – 58  %

Homocysteine↓27 %

Oxidatieve stress door roken ↓29 – 37 %

Atherosclerotische plaqueformatie  ↓65%