dranken

 

PUUR NATUUR

Kuurne

Dranken met alcohol

 

Wijn en Wetenschap

Matig drinken van wijn kan bijdragen tot bescherming van ons lichaam tegen hart- en vaatziekten.

Wijn bevat o.a. fenolen. Dit zijn anti-oxidanten . Deze stoffen zorgen ervoor dat ons lichaam in goede gezondheid wordt gehouden.

Rode wijn bevat 500 tot 4000 mg fenolen per liter wijn.

Witte wijn bevat 150 – 400 mg fenolen per liter wijn

Dit werd wetenschappelijk onderzocht over periodes van 10-15 jaar door verscheidene onderzoekers.

 

 

 

 

Biologische Wijnen

 

 

Waarom Biologische of biologische dynamische wijn

 

1. Biologische wijn is geteeld uit biologische druiven

2 .Natuurlijke gisting door de gistcellen van de druiven zelf

3. Géén of weinig toevoeging van sulfiet (enkel zeer lage dosis bij botteling) Sulfiet gaat de oxidering van de wijn tegen.

4. Handgeplukte oogst (alléén rijpe en kwaliteitstrossen worden geoogst)

5. Géén of minimale filtrering waardoor er een meer natuurlijke smaak is van de wijn

6. Géén gebruik van kunstmatige meststoffen maar wel van rotspoeder, algenpoeder, schapenmest ,..

7. Géén bewaarmiddelen of kleurstoffen toegevoegd

8. Het aanzoeten of chaptaliseren van de wijn aan de hand van glycolen is niet toegestaan

9. Géén gebruik van pesticiden waardoor de wijngaarden sterker worden en het milieu schoner wordt.

10. Lekkere en gezonde wijnen

Dranken ZONDER alcohol

FRUITSAPPEN PAJOTTENLANDER

Appelsap (bio) : Als bron van gezondheid 1.75 €/ 750 ml

De schil van de appels bevatten veel fenolen ( zorgen voor meer weerstand) en salvesterolen (sterke anti- oxidanten)

Eet biologische appelen met de schil

FRUITSAPPEN EDEN

Zwarte bessap (3.35 €)

 

-topbron van bijzondere anthocyanen

✔ ondersteunt de eliminatie en het afvallen

✔ draagt bij tot het behoud van soepele gewrichten

 

Apéritief

italiaanse kruidenwijn : 5.19 €/fles

een lekkere wijn gearomatiseerd met kruiden zoals ginseng, duizendblad,brandnetel, meidoeritief

 

Biologische Bieren

MoinetteDe Moinette is een blond, biologisch hoge gistingsbier met hergisting in de fles.

Het werd gecreëerd in 1990 en was samen met de Saison bio één van de eerste twee biologische bieren.

De Moinette bio heeft moutaroma’s gekoppeld aan fruitigheid en fijne hop.

Het is erg dorstlessend, te danken aan een evenwicht tussen zachtheid, fruitigheid en bitterheid.

Door de lange hergisting in de fles wordt dit een zeer complex bier.

De productie wordt gecontroleerd door Certisys® en draagt het label Biogarantie®.

Saxo

Saxo is een Belgisch bier van hoge gisting.

Het biologisch bier wordt sinds 1994 gebrouwen in Brasserie Caracole te Falmignoul. Het is een goudblond bier met een alcoholpercentage van 7,5%.