biologisch vlees


PUUR NATUUR

Kuurne

Biologisch vlees


De milieubelasting is minder dan in de gangbare vleesproductie (die vaak zorgt voor te veel nitraat in het drinkwater, vervuiling van meren, verzuring natuurgebieden en verdwijnen specifieke plantensoorten, vlinders en paddestoelen).  Biologische mest is een waardevol product dat hergebruikt wordt op hetzelfde bedrijf of bij biologische akkerbouwers in de buurt.  Veevoer wordt zonder bestrijdingsmiddelen geteeld. GMO’s en groeibevorderaars zijn verboden.

In tegenstelling tot de gangbare veeteelt (legbatterijen: kippen “leven” op een ruimte van een A4-tje en kistkalveren worden in boxen gehouden van 180 bij 80cm waarin ze nauwelijks kunnen bewegen), hebben de biologisch geteelde dieren veel meer ruimte en zelfs ook heel wat meer dan de gangbare scharrelkippen en –varkens

Kalveren van op de weide

In de biologische landbouw is het heel gewoon dat kalveren door hun moeder worden grootgebracht. Jean-Paul Mossoux kweekt limousin-runderen en spreekt met kennis van zaken.

Niet wit maar roze

Jean-Paul Mossoux is met zijn bedrijf van 350 hectare en een veestapel van 600 dieren een zwaargewicht in het vak. Hij stamt uit een familie van veehouders en bereikte de top door in wedstrijden voor het witblauw ras tal van prijzen en in het bijzonder de titel van kampioen van België in de wacht te slepen. Verscheidene van zijn stieren werden opgekocht voor kunstmatige inseminatie en hebben dus bijgedragen tot de verbetering van hét Belgisch runderras bij uitstek.

Zijn overstap naar het limousin-ras - en tegelijkertijd naar de biologische teelt - deed in de sector heel wat stof opwaaien en werd zelfs als verraad gezien. We zijn nu jaren verder en Jean-Paul Mossoux wordt opnieuw beschouwd als een referentie in zijn specialiteit.

Eens rasverbeteraar, altijd rasverbeteraar. Ik ben dus steeds op zoek naar manieren om de lichaamsbouw van mijn kudde te verbeteren, om steeds mooiere dieren te kweken die goede stukken kwaliteitsvlees leveren. Zo ben ik mij gaan specialiseren in de productie van vlees van melkkalveren, dieren die op tien of elf maanden worden geslacht wanneer ze een gewicht van ongeveer 300 kg hebben bereikt. Van de 250 kalveren die jaarlijks op het bedrijf worden geboren, zijn er 120 voorbestemd als melkkalf, wat maakt dat er wekelijks twee worden geslacht."

Beste klant,

Vlees kan U bestellen ten laatste maandag  – levering  vers vlees op woensdag

Biologische vlees

Rundsvlees

Runderentrecôte   : 2x220 gram     30.15 €/kg

Runderhaas  2x 150 gram               42.60 €/ kg

Rundsbiefstuk  2x 165 gram           29.25 €/kg

Rundsgebraad 500 gram                28.30 €/kg

Rumsteak  2x 165 gram                  30.30 €/kg

Rundshamburger 2x 125 gram      19.20 €/kg

Rundsgehakt  500 gr                       15.55 €/kg

Filet américain     500 gram            18.90 €/kg

Rundsstoofvlees 500 gr                  18.30 €/kg

gemengd gehakt    500 gr              14.45 €/kg  (varken&rund)

Kalkoen

kalfoenfilet ong   2 x300 gr      37,24 €/kg

varkensvlees

Worst (3 st  ong 400 gr)              15.15 €/kg

Varkensgehakt   500 gr               13.60 €/kg

Varkenskotelet 2x 180 gram       18.25 €/kg

Varkenslapje 2x 175 gram           20.25 €/kg

Varkensgebraad 500 gram         20.55 €/kg

Varkenshaasje 2x 150 gram       22.70 €/kg

Kalfsvlees

kalfsgebraad 500 gram          33.75 €/kg

kalfsfilet 2x 250 gram              42.60 €/kg

kalfslapje 2 x 160 gram          36.60 €/kg

 

 

 

prijs per stuk prijs per kg

52310kip (geheel) ong 1,3 kg14,0010,50

52208kippenfilet ( 2 st : 250 gr)10,5042

52314kippenescalope 250 gr4,5018

52316Kippenbil (2 st) 500 gr7,0014

52340kippenworst ca 300 gr5,5018,5

52341kippenchippolata (2x 250 gr)9,9020

52260kippenworst natuur (5x50 gr)6,0024

52261kippenworst kruiden (5x 50 gr)6,0024

52262BBQ kip merquez (5x 50 gr)6,0024

52342kippenhamburger 2x120 gr4,7519,75

52343kippengehakt (300 gr)5,1517,5

52211kippebil (per st : 250 gr)4,5018

52246kippebillen (per 4 st : 0,90 kg)14,0015,75

52293kippenstukjes natuur (300 gr)7,50